Kedves Vendég!
Köszönöm érdeklődését, remélem tetszeni fog, amit itt talál. A szöveg saját szerzeményem, úgyszintén a képek nagy része is, kivéve néhányat, amelyeket a férjem, Zoltán Ferenc készített. Kérem, ne használja őket az engedélyünk nélkül!

2011. január 27., csütörtök

Torz tulipánok

Az előző bejegyzésben mutatott hajtatott tulipánok kinyíltak, de mind a három meglehetősen furcsa.



Úgy tudom, ilyen torzulás vírusfertőzésből is adódhat, de az is lehet, hogy egyszerűen csak a hajtatással volt valami gond.

Közelebbi képen lehet látni, hogy, amellett, hogy a lepellevelek torzak, kicsit sok porzója van... 


Tulipánnál porzóból csak 6 darabnak kéne lenni... A fenti képen az is látszik, hogy ráadásul az egyik nem tudta eldönteni, hogy porzó legyen-e, vagy lepel.
És ugyanígy a bibe is lepellevéllé szeretne alakulni:



A nárcisszal semmi baj, folyamatosan nyílnak a virágok, az elsők már hervadóban, mivel itt a szobában 20° van, és ez kicsit sok a tartós virításhoz. Azt szeretem a nárciszban, hogy a hervadó virágok inkább csak megszáradnak, így nem olyan csúnyák, mint más növényeknél.


Közben újra visszatért a tél, a fenti kép bal szélén a kinti havas világ köszön be.

1 megjegyzés:

Művelt Kert írta...

Kedves Kata! A nárciszaid úgy kukucskálnak az ablakon, mintha cicák lennének, a tulipán pedig papagájnak is elmenne. Gondolom, jövőre kiderül, vírus okozta-e az átváltozást. Érdekes ilyen közelről nézelődni egy virág belsejében. Eszter