Kedves Vendég!
Köszönöm érdeklődését, remélem tetszeni fog, amit itt talál. A szöveg saját szerzeményem, úgyszintén a képek nagy része is, kivéve néhányat, amelyeket a férjem, Zoltán Ferenc készített. Kérem, ne használja őket az engedélyünk nélkül!

2012. november 28., szerda

Egész évben krókusz

Azt mondják az angolok, a krókusz az a nemzetség, amelyből ha sokféle fajt/fajtát tartunk (nagyon sok van), akkor majdnem egész évben élvezhetjük a virágaikat, mert mindig akad néhány éppen nyíló. Azt azért hozzá kell tenni, hogy ez még náluk is csak üvegházban valósítható meg. De tény, hogy Ian Young skóciai üvegházában kora ősztől nyár elejéig folyamatosan vannak virágzó fajok. Talán a nyár dereka az, amikor mindannyian alszanak (Ian nem, csak a krókuszai!).
Az is tény viszont, hogy a krókusz virága nem nyílik ki, ha nincs elég meleg, estleg napsütés.
És ha nem lenne most rekordmeleg novemberünk, akkor nem tudom, mi történt volna ezzel a kis fehér árvával az erkélyünkön. Igencsak rászolgált a nevére.

CROCUS NIVEUS LATE FORM
Behozni sajnos nem tudom, mert nagy ládában van, legföljebb ha levágom és vízbe teszem a virágot. Tegnap volt egy kis napsütés, így nekibátorodott, de ma már nem nyílik ki. És vajon lesz több virág is? Mert most már igazán hidegebb napok jönnek...

Nincsenek megjegyzések: