Kedves Vendég!
Köszönöm érdeklődését, remélem tetszeni fog, amit itt talál. A szöveg saját szerzeményem, úgyszintén a képek nagy része is, kivéve néhányat, amelyeket a férjem, Zoltán Ferenc készített. Kérem, ne használja őket az engedélyünk nélkül!

2013. április 4., csütörtök

Nincs megállás

Idén a márciust ellopták tőlünk, kertészektől, és egyelőre április is nagyon didergős. De legalább a hó elment. Napsütést viszont csak álmunkban ha látunk mostanság. Meglepő, hogy ennek ellenére még ebben a mi kis kertünkben is mennyi a virág. A természet, ha lassan is, de végzi a dolgát. Ha nagyon hideg van kicsit megtorpan a fejlődés, de amint följebb kúszik egy-két fokkal a hőmérséklet (szó szerint!), azonnal nekilódul megint.




Szőrös lomb ide vagy oda, tavaly nyáron a daravirág párnájának a fele leégett. De a többi most hősiesen virágzik.

DRABA POLYTRICHA

Nem mondom, hogy ennél több virágot el se tudnék képzelni ezeken a kőtörőfüveken, de azért így is örülünk neki. Sajnos az egyoldali fény hatása érezhető mind a virágmennyiségen, mind a virágok elhelyezkedésén:

SAXIFRAGA 'CRANBOURNE' (?)

SAXIFRAGA 'JENKINSIAE' (?)

SAXIFRAGA 'PEACH MELBA'

Sokkal hálásabbak a kankalinok, nekik a féloldalas megvilágítás sem számít:

PRIMULA FRONDOSA ÉS MARGINATA MINIMA

PRIMULA MARGINATA MINIMA

2 megjegyzés:

Juhmeli írta...

Mindig rácsodálkozom a kertetek sokféleségére. Gyönyörűek a bátor apróságaid!

Petra írta...

Újra el kell mondanom, hogy remek fotókat csináltok.

Bűbájosak ezek a virágok, kecsesek, mégis erősek. A végén még kedvet csináltok nekem is hozzá, mert én a nagy (marha nagy) udvarban egészen leszoktam az apróbb szépségekről.