Kedves Vendég!
Köszönöm érdeklődését, remélem tetszeni fog, amit itt talál. A szöveg saját szerzeményem, úgyszintén a képek nagy része is, kivéve néhányat, amelyeket a férjem, Zoltán Ferenc készített. Kérem, ne használja őket az engedélyünk nélkül!
Ha kérdése van, fölteheti, igyekszem legjobb tudásom szerint válaszolni, és kérem, hogy Ön is erőltesse meg magát egy köszönöm erejéig. Nem esik jól, ha azt sem tudom, megkapta-e a válaszomat.
Jó szórakozást kívánok, látogasson el ide máskor is!
Kata

JÓ TUDNI: a szövegben a bordó színű részek linkek! Más oldalakhoz, képekhez, stb. vezetnek.

2015. január 8., csütörtök

Itália legszebb kertje...

volt 2005-ben, de azóta csak szépült, szerintem. Mert láttuk mi 2008-ban is, aztán tavaly újra, és meg kellett állapítanom, hogy itt a pénzt jóra, szépre költik, és hogy van belőle bőven.

Meran éghajlata – földrajzi fekvése ellenére – kifejezetten mediterrán jellegű. A nyár meleg (viszont nem száraz), a tél enyhe. Ez annak köszönhető, hogy nagyon magas hegyek veszik körül, és az a katlan, amelyben elhelyezkedik a szőlőhegyekkel övezett gyönyörű város, csak a Pó síkság felé nyitott, ahonnan a meleg levegő beáramlik, és aztán ott is marad. De az itt lakók át tudnak "ugrani" az Alpokba akár egy délutánra is... Nem is folytatom, nem mindegy, hová születik az ember.
A Trauttmansdorff kastély és kert történetét most nem mesélem el, akit érdekel, a honlapjukon elolvashatja.
A kert tananyag lehetne kert- és tájépítész karon (lehet, hogy valahol az is...).
2014 június végén készített képeimből teszek közzé itt néhányat, szemet gyönyörködtetni a sötét téli napokon. Megjegyzem, július végén is gyönyörű, csak másképp.

Az alábbi fotóra kattintva remélhetőleg diavetítés indul, kb. 35 képpel. A páva pedig igazi. Kellemes (és esetleg hasznos) szórakozást kívánok.


8 megjegyzés:

Kavics írta...

Jó ötletet adtál egy kiránduláshoz Kata, köszönöm! :-)

Kavics írta...

Nagyon szép fotók, gyönyörű hely, nekem való :-)

Józsa Kata írta...

Köszi, örülök, hogy tetszik.

Névtelen írta...

Még sosem láttam albínó pávát. Ez valahol az egész páva lét "megcsúfolása", hiszen a egyik legszínesebb madárban csak egy szín (ráadásul csak kiegészítő szín) van.
Ettől még persze szép és a többi képek is tetszenek.

Józsa Kata írta...

A legtöbb albínó élőlénnyel, legyen az növény vagy állat, valóban ez az igazság. Ennek ellenére vannak köztük szépek is :)
Köszönöm a hozzászólást.

Névtelen írta...

Tudtad hogy az albínó jegesmedve a legritkább?

Józsa Kata írta...

Nem tudtam. de hát neki nem is olyan nagy kunszt, haha. Piros szeme van?

Petra írta...

Hú, azok a ciprusok! Na igen, valóban nem mindegy, hova születik az ember. És vannak szerencsések:) Újabb megerősítés, hogy nem kell félni a sűrű beültetésektől.

Petra