Kedves Vendég!
Köszönöm érdeklődését, remélem tetszeni fog, amit itt talál. A szöveg saját szerzeményem, úgyszintén a képek nagy része is, kivéve néhányat, amelyeket a férjem, Zoltán Ferenc készített. Kérem, ne használja őket az engedélyünk nélkül!

MINIKERTJEINK

Itt látható néhány az "alkotásaim" közül. Van amelyik működik, van amelyik sajnos már nem, de tanulni mindegyikből tudtam valamit.
9 megjegyzés:

Névtelen írta...

Szeretnék gratulálni ezekhez a szép mini-kertekhez! Sugárzik belőlük a szeretet, a hozzáértő gondoskodás.

Józsa Kata írta...

Köszönöm szépen!

Névtelen írta...

Nagyon szépek! Arról lehet tudni valamit, hogy mik azok amik nem működnek jól egy minikertnél? Sajnos nem vagyok növényszakértő, ezért a kísérletezési időszak lehet, hogy túl hosszú lenne:) Viszont nagyon szeretnék készíteni párat szobába és erkélyre is, ami nem indul hanyatlásnak két hét után.

Józsa Kata írta...

Köszönöm a látogatást!
Megpróbálok a napokban írni erről egy kicsit, vagy itt, vagy egy új bejegyzésben a főoldalon. De az az igazság, hogy ez egy nagy játék, amiben az ember gyakran veszít. Bármi újat próbál ki, az mindig egy lutri, hogy hogyan fog működni, mert nagyon sok mindentől függ. Például az erkély mikroklímájától. lehet, hogy ami egyik erkélyen jól működik, a másikon nem fog, mert az melegebb, hidegebb, szelesebb, stb. stb. Ennek ellenére szerintem gyönyörű játék.
Azért majd megpróbálom összefoglalni az alapvető "szabályokat", már amennyire nekem eddig sikerült ilyeneket felállítanom magamnak.

Névtelen írta...

Kedves Kata!
Most találtam rá az oldaladra és nagy örömmel olvasom végig, az utolsó betűig. Gyönyörűek a fotók egytől egyig. Nagyon tetszik a stílus, az egyedi tapasztalatok leírása. Én is a természet imádatának betegségében szenvedek. Lakásunkban és kertünkben első sorban növények és állatok laknak, azután jöhetünk csak szóba én és a férjem. Addig nem nyugszom, amíg minden növény jól nem érzi magát és nem virágzik. A téli megvilágítás és a minikertjeid felcsigázták a képzeletemet. Köszönöm az élményt.
U.Csilla.g

Józsa Kata írta...

Én is köszönöm, gyere máskor is!

Kinga írta...

Kedves Kata !

Nagyon, de nagyon tetszenek a mini kertjeid.Már régóta foglalkoztat engem is a gondolat, hogy bele kellene vágni, de a tavasszal meg is teszem. Már több időm van, így beválthatom a régi vágyamat. Lehet, hogy szaktanácsért majd fordulok Hozzád, amennyiben ezt lehet. Addig is gyönyörködöm a Te gyűjteményedben. Ha csak tehetem, felkeresem az oldaladat, annyira kikapcsol.

További szép napot és jó kertészkedést.

Üdvözlettel: Kinga

Józsa Kata írta...

Köszönöm, Kinga. Ha kérdésed van, szívesen segítek. És ha időd van, gyere el nov. 30-án a Kossuth klubba, előadást tartok a sziklakertépítésről, amelyben természetesen a miniatűrök ie benne foglaltatnak.
http://jasze.hu/portfolio/kertoroksegunk-2/

Kinga írta...

Kedves Kata !
Köszönöm a meghívást, de sajnos 180 km-re lakom , így nem igazán megoldható.