Kedves Vendég!
Köszönöm érdeklődését, remélem tetszeni fog, amit itt talál. A szöveg saját szerzeményem, úgyszintén a képek nagy része is, kivéve néhányat, amelyeket a férjem, Zoltán Ferenc készített. Kérem, ne használja őket az engedélyünk nélkül!

2014. november 26., szerda

A színfalak mögött – Orchidea kiállítás

Vannak, akik szerint túl sok ennyi virág ekkora helyen. Vannak, akik szerint kevés. Most például én is úgy éreztem, hogy kevesebb a növény mint általában lenni szokott. Tény, hogy sok minden ismétlődik, hiszen a kiállítás többnyire az Orchidea Társaság tagjainak a saját gyűjteményéből áll össze. Ennek ellenére mégis mindig találok újakat. 

Vannak aztán még az úgynevezett "tölteléknövények", amelyekből a korlátokon, sarkokban, stb. készülnek kompozíciók. Ezeket az Orchidea Társaság megveszi a kiállítás előtt, utána pedig a tagok átvehetik nagyker. áron, ami gyakran a negyede annak, amennyiért mondjuk virágüzletben lehetne megvásárolni. Vagy kisorsoljuk őket a karácsonyi összejövetelen, ami nincs túl messze a novemberi kiállítástól.

Idén kb. 200 darab (többféle fajta) Cattleya érkezett Taiwanból. Így csomagolják őket a hosszú útra, hogy a virágok ne sérüljenek:



Volt, aki már nem bírt magával, mikor lehet megnézni, mikor, mikor? A gyűjtő, az sosem bír magával.



Akkor hát néhány kép az építésről. Van egy művészeti vezető néhány virágkötővel, meg az "építésvezető" (alább kék pólóban), de a többit a tagok maguk csinálják. 
A saját standját többnyire mindenki maga dekorálja.







Miből lesz a cserebogár...





Amikor ezt látom csütörtök délután, nehezen tudom elképzelni, hogy ebből péntek reggelre kiállítás lesz:


Pedig lesz.
A kapu már nyitva, de még nem a látogatóknak.



Most nem mutatok kész kiállítást, aki nem hiszi járjon utána. Csak néhány orchideát, ami nekem ezúttal különösen tetszett.

AERANGIS BILOBA

VANDA LAMELLATA

NEM TUDOM A NEVÉT

CATTLEYA ALAGOENSIS
NEKEM IS VAN, DE EGYELŐRE CSAK NÉGY VIRÁGOCSKÁVAL.

HABENARIA MEDUSAE
HIHETETLEN, HOGY EZ IS ORCHIDEA, NEM? NEKEM IS KELL!!!

1 megjegyzés:

Kavics írta...

Az a "medúza" a végén csodás, köszönöm a röpke bejegyzést. :-)