Kedves Vendég!
Köszönöm érdeklődését, remélem tetszeni fog, amit itt talál. A szöveg saját szerzeményem, úgyszintén a képek nagy része is, kivéve néhányat, amelyeket a férjem, Zoltán Ferenc készített. Kérem, ne használja őket az engedélyünk nélkül!

2014. november 3., hétfő

Hunyorokat ültettem

Éppen 12 darabot.


Ez a kép tavasszal készült, mert hát most virág nélkül tudtam volna csak fotózni. Ezek a keleti hunyor hibridek gyönyörűek (kivéve, amelyik nem). Most meglepetés lesz, hogy melyik milyen virágot hoz majd. De mivel tavasszal sok mást szeretnék, és ezek korán virágoznak, most vettük meg, hadd kerüljenek máris a helyükre. Egy nagyon kedves kertész ismerősömnél jártunk érte, aki nagyban termeszti. Szép, egészséges és olcsó növényeket lehet tőle vásárolni, de el kell menni hozzá Gyálra, vagy egyeztetni valami más lehetőséget. Igen, ez itt akár a reklám helye is lehet, ha kell valakinek az elérhetősége, meg tudom adni. Vannak még páfrányai, árnyékliliomai (Hosta), télálló ciklámenjei és sok egyéb is.
A keleti hunyor (Helleborus orientalis) hibridjei nagyon szépen társíthatók apróbb tavaszi hagymásokkal és más kis méretű évelőkkel, nagyon hosszú ideig tartanak a virágaik, és a levelük egész nyáron szép.

Az alábbi két képet az általam nagyon nagyrabecsült angol kertész, John Grimshaw oldaláról kölcsönöztem, kedvcsinálónak.



1 megjegyzés:

Petra írta...

Hmm...hunyorból sosem elég:)