Kedves Vendég!
Köszönöm érdeklődését, remélem tetszeni fog, amit itt talál. A szöveg saját szerzeményem, úgyszintén a képek nagy része is, kivéve néhányat, amelyeket a férjem, Zoltán Ferenc készített. Kérem, ne használja őket az engedélyünk nélkül!

2013. március 8., péntek

Variációk egy tavaszi témára

CROCUS ANGUSTIFOLIUS, CROCUS CHRYSANTHUS – REGGEL
Ezek az apró krókuszok úgy tűnik, évről-évre szaporodnak, aminek fölöttébb örülök.

CROCUS ANGUSTIFOLIUS, CROCUS CHRYSANTHUS – DÉLBEN

CROCUS ANGUSTIFOLIUS, CROCUS CHRYSANTHUS, IRIS 'KATHARINE HODGKIN'

CROCUS ANGUSTIFOLIUS, CROCUS CHRYSANTHUS, IRIS 'KATHARINE HODGKIN'

SAXIFRAGA X PETRASCHII 'GROSSER PRINZ', CROCUS ANGUSTIFOLIUS, CROCUS CHRYSANTHUS,
IRIS
'KATHARINE HODGKIN'

5 megjegyzés:

Nyözö írta...

Hihetetlen mennyivel előrébb jár minden az edényeitekben... :) Itt a háromszínű krókuszból 2 virágzott már, és egy halványsárga verzió is hozott 4 virágot. Ez a nőszirom-krokusz most melyik? :) Vagy ők ennyire közeli rokonok? De csodás az a halványkék színű.

Gyönyörű ez a kőtörő is a végén, a levelei alapján elsőre valami kövirózsának hittem, aztán gyanús volt a virág végül olvastam is... :D Nálunk túlélték a telet a kintiek, bár most megint jó 20cm van a nyakukon, de legalább a holnapra meg utánra jósolt -10 elől védve lesznek. A szobai kötörőnek (S.Arendsii) meg ezernyi kipattanás előtti bimbója van, és már alig fér a cserepébe. Jó hogy nem tettem ki a múlt héten...

Józsa Kata írta...

A sárgák a krókuszok, a halványkék az írisz, és valóban rokonok, mindkettő az íriszfélék családjába tartozik.

Ezt a "szobai kőtörőt" nem értem. Bent tartjátok???

Művelt Kert írta...

Kedves Kata, még mindig nagyon jó olvasni téged! Kár, hogy ritkán jutok ide. Az előző bejegyzésedben a krókuszok mögött minek van olyan "óriási" levele? Gyönyörű a "parkod" és az orchideáid is. Hogy viselik a kincseid ezt a kemény időt? Szebb tavaszi napokat! Eszter

Józsa Kata írta...

Kedves Eszter, örülök Neked!
A krókuszok mögött a fekete hunyor levele látszik. Ő meglepően rosszul viselte ezeket a szörnyű napokat, egyelőre azt sem tudom, él-e még egyáltalán. A legtöbb növény egész jól átvészelte, de van néhány, amelyiknek ha a sorsa nem is, de az idei virágzása megpecsételődött. Lévén, hogy nálunk ma is roppant kellemetlen volt az idő, kárfelmérést még nem végeztem. No meg abban is reménykedem, hogy ha jönnek valóban szebb tavaszi napok, akkor talán felélednek akik most halottnak látszanak.

Nyözö írta...

A napokban kaptam egy 9cm-es cserépben egy kötörőt, ami kintre lett szánva, de még nem volt olyan állapotban a sziklakert. Most meg már megint nincs olyan állapotban. :( Itt a hosszú hétvégén 30cm esett, tegnap még +7 cm hódara szerű valami meg eső, meg mifene... Most épp havaseső van. Sose lesz tavasz??