Kedves Vendég!
Köszönöm érdeklődését, remélem tetszeni fog, amit itt talál. A szöveg saját szerzeményem, úgyszintén a képek nagy része is, kivéve néhányat, amelyeket a férjem, Zoltán Ferenc készített. Kérem, ne használja őket az engedélyünk nélkül!
Ha kérdése van, fölteheti, igyekszem legjobb tudásom szerint válaszolni, és kérem, hogy Ön is erőltesse meg magát egy köszönöm erejéig. Nem esik jól, ha azt sem tudom, megkapta-e a válaszomat.
Jó szórakozást kívánok, látogasson el ide máskor is!
Kata

JÓ TUDNI: a szövegben a bordó színű részek linkek! Más oldalakhoz, képekhez, stb. vezetnek.

2015. augusztus 24., hétfő

Nyulak szigete teknősökkel

A Margit-sziget régi neve, Insula leporum, állítólag származhat a lepus (nyúl) latin szóból, vagy a lepor (ékesség, dísz) szóból, de lehet egyszerűen egy elírás, vagyis az is előfordulhat, hogy eredetileg Insula leprorum (leprások szigete) volt.

Most minden esetre a felújított "japán kert" tavában elég sok kis teknős úszkál, sőt, még a szobrokra is fölkapaszkodnak, hogy le ne maradjanak a fotóról.

A TÓBAN TERMÉSZETESEN VAN SOK TAVIRÓZSA IS, EZEKET MOST NEM FOTÓZTAM.Nem nagy az a terület, ami kertészetileg igazán érdekes és szemet gyönyörködtető, de azt a kicsit egész szépen megcsinálták, néhány képet megérdemel még így nyár végén is.
Nincsenek megjegyzések: