Kedves Vendég!
Köszönöm érdeklődését, remélem tetszeni fog, amit itt talál. A szöveg saját szerzeményem, úgyszintén a képek nagy része is, kivéve néhányat, amelyeket a férjem, Zoltán Ferenc készített. Kérem, ne használja őket az engedélyünk nélkül!
Ha kérdése van, fölteheti, igyekszem legjobb tudásom szerint válaszolni, és kérem, hogy Ön is erőltesse meg magát egy köszönöm erejéig. Nem esik jól, ha azt sem tudom, megkapta-e a válaszomat.
Jó szórakozást kívánok, látogasson el ide máskor is!
Kata

JÓ TUDNI: a szövegben a bordó színű részek linkek! Más oldalakhoz, képekhez, stb. vezetnek.

2010. október 7., csütörtök

Készülni kell lassan a télre

Sajnos. 
Idén nagyon esős és hideg volt az ősz, a lombszíneződés sem olyan, mint máskor, mert a rengeteg csapadéktól a fák leveleit mindenféle gombás fertőzések rondítják el. És sokkal hamarabb hull a lomb, mint rendesen. A cserépben élő hársfánknak már nincs egy levele se, máskor ez október végén-november elején szokott bekövetkezni.
Nem szeretném, hogy a hideg őszi esők tovább áztassák az alpesi növények levélrózsáit, mert ez sokszor a halálukat jelenti. Máskor ugyan csak novemberben szoktuk a téli "takarót" föltenni a kerti ládákra, de most úgy döntöttem, hogy már most felrakjuk. Már csak azért is, mert idén újat találtunk ki a párommal, és idejében ki szeretném próbálni, hogy az eső és szél mit művel vele. Férjecském azt mondja, hogy elég stabil, nem lesz vele semmi baj, és én hiszek neki, mert amit ő megcsinál, azzal nem szokott baj lenni máskor sem.
A Cyclamen graecum végre kezd hajtani. Megjelentek kis aprócska dudorok a gumó felszínén. De sajnos azt hiszem, megint csak levelek lesznek. Ezt a két gumót két éve kaptam Angliából, aholis valaki felszámolta a nagyon elhanyagolt gyûjteményét. A gumók eléggé ki voltak száradva, de azért voltak egészséges gyökereik. Viszont azóta még nem tudtam rábírni ôket, hogy virágozzanak, minden évben csak leveleket hajtanak.


Ha mellé teszem a mutató ujjamat, látszik, hogy milyen picik még ezek a levélkezdemények:


Nincsenek megjegyzések: