Kedves Vendég!
Köszönöm érdeklődését, remélem tetszeni fog, amit itt talál. A szöveg saját szerzeményem, úgyszintén a képek nagy része is, kivéve néhányat, amelyeket a férjem, Zoltán Ferenc készített. Kérem, ne használja őket az engedélyünk nélkül!
Ha kérdése van, fölteheti, igyekszem legjobb tudásom szerint válaszolni, és kérem, hogy Ön is erőltesse meg magát egy köszönöm erejéig. Nem esik jól, ha azt sem tudom, megkapta-e a válaszomat.
Jó szórakozást kívánok, látogasson el ide máskor is!
Kata

JÓ TUDNI: a szövegben a bordó színű részek linkek! Más oldalakhoz, képekhez, stb. vezetnek.

2011. november 15., kedd

Virágnap

Kint az utolsók...

Mongolkőrózsa (Orostachys)
Októberi varjúháj (Sedum sieboldii)

Crocus niveus Late Form

Ez a kép nem ma készült, bevallom. 
Letörte egy szirmát a szél, és túl hideg is volt ahhoz, hogy kinyíljon.
Aztán amikor rács mögé került, vagyis betettem cserepestől a két ablak közé, akkor szépen kinyílt, még egyszer utoljára. De mára már elhervadt, sajnos.
Egyébként télálló lenne, de egyelőre egy kis cserépben van, nem tudom még pontosan, hol fogom tartani, és így nem akarom kipróbálni a télállóságát.
Egyesek szerint ez az egyik legelegánsabb krókusz faj, karcsú, hófehér (niveus) virágával, amely a tövénél sárga. A bibéje meg olyan színű és MAJDNEM olyan rojtos, mint a fűszersáfrányé.
Ajándék ez is a Csapody körből, köszönöm szépen Péternek (akinek egyébként sok hagymás ritkasága van, és vásárolni is lehet tőle).

1 megjegyzés:

Művelt Kert írta...

Káprázatos ez a virágnap! Ha jól látom, valójában ez egy "porzónap" :)