Kedves Vendég!
Köszönöm érdeklődését, remélem tetszeni fog, amit itt talál. A szöveg saját szerzeményem, úgyszintén a képek nagy része is, kivéve néhányat, amelyeket a férjem, Zoltán Ferenc készített. Kérem, ne használja őket az engedélyünk nélkül!
Ha kérdése van, fölteheti, igyekszem legjobb tudásom szerint válaszolni, és kérem, hogy Ön is erőltesse meg magát egy köszönöm erejéig. Nem esik jól, ha azt sem tudom, megkapta-e a válaszomat.
Jó szórakozást kívánok, látogasson el ide máskor is!
Kata

JÓ TUDNI: a szövegben a bordó színű részek linkek! Más oldalakhoz, képekhez, stb. vezetnek.

2013. április 4., csütörtök

Nincs megállás

Idén a márciust ellopták tőlünk, kertészektől, és egyelőre április is nagyon didergős. De legalább a hó elment. Napsütést viszont csak álmunkban ha látunk mostanság. Meglepő, hogy ennek ellenére még ebben a mi kis kertünkben is mennyi a virág. A természet, ha lassan is, de végzi a dolgát. Ha nagyon hideg van kicsit megtorpan a fejlődés, de amint följebb kúszik egy-két fokkal a hőmérséklet (szó szerint!), azonnal nekilódul megint.
Szőrös lomb ide vagy oda, tavaly nyáron a daravirág párnájának a fele leégett. De a többi most hősiesen virágzik.

DRABA POLYTRICHA

Nem mondom, hogy ennél több virágot el se tudnék képzelni ezeken a kőtörőfüveken, de azért így is örülünk neki. Sajnos az egyoldali fény hatása érezhető mind a virágmennyiségen, mind a virágok elhelyezkedésén:

SAXIFRAGA 'CRANBOURNE' (?)

SAXIFRAGA 'JENKINSIAE' (?)

SAXIFRAGA 'PEACH MELBA'

Sokkal hálásabbak a kankalinok, nekik a féloldalas megvilágítás sem számít:

PRIMULA FRONDOSA ÉS MARGINATA MINIMA

PRIMULA MARGINATA MINIMA

2 megjegyzés:

Juhmeli írta...

Mindig rácsodálkozom a kertetek sokféleségére. Gyönyörűek a bátor apróságaid!

Petra írta...

Újra el kell mondanom, hogy remek fotókat csináltok.

Bűbájosak ezek a virágok, kecsesek, mégis erősek. A végén még kedvet csináltok nekem is hozzá, mert én a nagy (marha nagy) udvarban egészen leszoktam az apróbb szépségekről.