Kedves Vendég!
Köszönöm érdeklődését, remélem tetszeni fog, amit itt talál. A szöveg saját szerzeményem, úgyszintén a képek nagy része is, kivéve néhányat, amelyeket a férjem, Zoltán Ferenc készített. Kérem, ne használja őket az engedélyünk nélkül!

2014. február 13., csütörtök

Legyen hát tavasz!

FEKETE HUNYOR (HELLEBORUS NIGER)

SAXIFRAGA 'GROSSER PRINZ'

CYCLAMEN ALPINUM

Most pedig bemutatom, hogy milyen csalást lehet elkövetni Photoshoppal. (Szó, ami szó, szoktam színkorrigálni a képeimet, de az alábbi trükköt még soha nem csináltam.)
Előbátorkodott egy téltemető bimbó a kereklevelű ciklámen kereklevelei között, muszáj volt lefotózni:


De nem tetszett, hogy a villódzó fények közül egyik sem volt hajlandó jobban a bimbóra vetülni. Úgyhogy utólag, a már elkészült képen alkalmaztam mesterséges megvilágítást szoftver segítségével:


Az mondjuk ez utóbbi képen sem tetszik, hogy a bimbó nem kellően éles. Sajnos ahhoz nem elég jó a fényképező gépem, hogy abban a megvilágításban képes legyen éles képet készíteni erről az alig fél centis kis valamiről. Akkor tudott volna, ha a valóságban is úgy lett volna a bimbó megvilágítva, mint a második képen.
Ide teszem egymás mellé is a két képet:




2 megjegyzés:

Juhmeli írta...

Végre! Már kezdtem hülyén érezni magam, hogy tavaszt óbégatok.:) Végre más is! Szeretem a téltemetőt. A hunyor nálunk is még csukott "szájú", nagyon bírom így, olyan mint egy mesebeli állat feje.

Na, lehet, hogy jobb lett volna, ha csöndben maradok...:)


Azt hiszem napszúrást kaptam ma.

Józsa Kata írta...

Sosem baj Meli, ha megszólalsz :)