Kedves Vendég!
Köszönöm érdeklődését, remélem tetszeni fog, amit itt talál. A szöveg saját szerzeményem, úgyszintén a képek nagy része is, kivéve néhányat, amelyeket a férjem, Zoltán Ferenc készített. Kérem, ne használja őket az engedélyünk nélkül!

2015. január 8., csütörtök

Itália legszebb kertje...

volt 2005-ben, de azóta csak szépült, szerintem. Mert láttuk mi 2008-ban is, aztán tavaly újra, és meg kellett állapítanom, hogy itt a pénzt jóra, szépre költik, és hogy van belőle bőven.

Meran éghajlata – földrajzi fekvése ellenére – kifejezetten mediterrán jellegű. A nyár meleg (viszont nem száraz), a tél enyhe. Ez annak köszönhető, hogy nagyon magas hegyek veszik körül, és az a katlan, amelyben elhelyezkedik a szőlőhegyekkel övezett gyönyörű város, csak a Pó síkság felé nyitott, ahonnan a meleg levegő beáramlik, és aztán ott is marad. De az itt lakók át tudnak "ugrani" az Alpokba akár egy délutánra is... Nem is folytatom, nem mindegy, hová születik az ember.
A Trauttmansdorff kastély és kert történetét most nem mesélem el, akit érdekel, a honlapjukon elolvashatja.
A kert tananyag lehetne kert- és tájépítész karon (lehet, hogy valahol az is...).
2014 június végén készített képeimből teszek közzé itt néhányat, szemet gyönyörködtetni a sötét téli napokon. Megjegyzem, július végén is gyönyörű, csak másképp.

Az alábbi fotóra kattintva remélhetőleg diavetítés indul, kb. 35 képpel. A páva pedig igazi. Kellemes (és esetleg hasznos) szórakozást kívánok.


8 megjegyzés:

Kavics írta...

Jó ötletet adtál egy kiránduláshoz Kata, köszönöm! :-)

Kavics írta...

Nagyon szép fotók, gyönyörű hely, nekem való :-)

Józsa Kata írta...

Köszi, örülök, hogy tetszik.

Névtelen írta...

Még sosem láttam albínó pávát. Ez valahol az egész páva lét "megcsúfolása", hiszen a egyik legszínesebb madárban csak egy szín (ráadásul csak kiegészítő szín) van.
Ettől még persze szép és a többi képek is tetszenek.

Józsa Kata írta...

A legtöbb albínó élőlénnyel, legyen az növény vagy állat, valóban ez az igazság. Ennek ellenére vannak köztük szépek is :)
Köszönöm a hozzászólást.

Névtelen írta...

Tudtad hogy az albínó jegesmedve a legritkább?

Józsa Kata írta...

Nem tudtam. de hát neki nem is olyan nagy kunszt, haha. Piros szeme van?

Petra írta...

Hú, azok a ciprusok! Na igen, valóban nem mindegy, hova születik az ember. És vannak szerencsések:) Újabb megerősítés, hogy nem kell félni a sűrű beültetésektől.

Petra