Kedves Vendég!
Köszönöm érdeklődését, remélem tetszeni fog, amit itt talál. A szöveg saját szerzeményem, úgyszintén a képek nagy része is, kivéve néhányat, amelyeket a férjem, Zoltán Ferenc készített. Kérem, ne használja őket az engedélyünk nélkül!
Ha kérdése van, fölteheti, igyekszem legjobb tudásom szerint válaszolni, és kérem, hogy Ön is erőltesse meg magát egy köszönöm erejéig. Nem esik jól, ha azt sem tudom, megkapta-e a válaszomat.
Jó szórakozást kívánok, látogasson el ide máskor is!
Kata

JÓ TUDNI: a szövegben a bordó színű részek linkek! Más oldalakhoz, képekhez, stb. vezetnek.

2010. november 19., péntek

November és karácsony rózsája!

Mostanig meleg volt a november (napközben néha 20° vagy annál több, sok napsütéssel). Sok növény rendellenesen kivirágzott, tegnap a Csapody körben is több ilyen beszámolót lehetett hallani.

Így történt ez azzal a fekete hunyorral (Helleborus niger) is, ami aztán a miénk lett, Megyeri István jóvoltából. Karácsony ugyan még kicsit odébb van, de a "karácsony rózsája" már bontogatja a szirmait. Kár, hogy a napsütésnek már nyoma sincs (jövô héttôl az okosok szerint jön a tél, hóval és hideggel), úgyhogy nagyon kevés fény adatott ma a fotózáshoz.1 megjegyzés:

Nyözö írta...

Sziasztok!
Tudom, buta kérdés: de a fekete hunyor miért fehér virágú? A termése lesz majd fekete onnan a neve?
Amúgy ha kevés a fény egy meleg fényű zseblámpa csodákat tesz a fotókkal! De ez a kis virág valóban gyönyörű -- örülök, hogy megmutattátok!
Nyözö