Kedves Vendég!
Köszönöm érdeklődését, remélem tetszeni fog, amit itt talál. A szöveg saját szerzeményem, úgyszintén a képek nagy része is, kivéve néhányat, amelyeket a férjem, Zoltán Ferenc készített. Kérem, ne használja őket az engedélyünk nélkül!
Ha kérdése van, fölteheti, igyekszem legjobb tudásom szerint válaszolni, és kérem, hogy Ön is erőltesse meg magát egy köszönöm erejéig. Nem esik jól, ha azt sem tudom, megkapta-e a válaszomat.
Jó szórakozást kívánok, látogasson el ide máskor is!
Kata

JÓ TUDNI: a szövegben a bordó színű részek linkek! Más oldalakhoz, képekhez, stb. vezetnek.

2014. november 26., szerda

A színfalak mögött – Orchidea kiállítás

Vannak, akik szerint túl sok ennyi virág ekkora helyen. Vannak, akik szerint kevés. Most például én is úgy éreztem, hogy kevesebb a növény mint általában lenni szokott. Tény, hogy sok minden ismétlődik, hiszen a kiállítás többnyire az Orchidea Társaság tagjainak a saját gyűjteményéből áll össze. Ennek ellenére mégis mindig találok újakat. 

Vannak aztán még az úgynevezett "tölteléknövények", amelyekből a korlátokon, sarkokban, stb. készülnek kompozíciók. Ezeket az Orchidea Társaság megveszi a kiállítás előtt, utána pedig a tagok átvehetik nagyker. áron, ami gyakran a negyede annak, amennyiért mondjuk virágüzletben lehetne megvásárolni. Vagy kisorsoljuk őket a karácsonyi összejövetelen, ami nincs túl messze a novemberi kiállítástól.

Idén kb. 200 darab (többféle fajta) Cattleya érkezett Taiwanból. Így csomagolják őket a hosszú útra, hogy a virágok ne sérüljenek:Volt, aki már nem bírt magával, mikor lehet megnézni, mikor, mikor? A gyűjtő, az sosem bír magával.Akkor hát néhány kép az építésről. Van egy művészeti vezető néhány virágkötővel, meg az "építésvezető" (alább kék pólóban), de a többit a tagok maguk csinálják. 
A saját standját többnyire mindenki maga dekorálja.Miből lesz a cserebogár...

Amikor ezt látom csütörtök délután, nehezen tudom elképzelni, hogy ebből péntek reggelre kiállítás lesz:


Pedig lesz.
A kapu már nyitva, de még nem a látogatóknak.Most nem mutatok kész kiállítást, aki nem hiszi járjon utána. Csak néhány orchideát, ami nekem ezúttal különösen tetszett.

AERANGIS BILOBA

VANDA LAMELLATA

NEM TUDOM A NEVÉT

CATTLEYA ALAGOENSIS
NEKEM IS VAN, DE EGYELŐRE CSAK NÉGY VIRÁGOCSKÁVAL.

HABENARIA MEDUSAE
HIHETETLEN, HOGY EZ IS ORCHIDEA, NEM? NEKEM IS KELL!!!

1 megjegyzés:

Kavics írta...

Az a "medúza" a végén csodás, köszönöm a röpke bejegyzést. :-)