Kedves Vendég!
Köszönöm érdeklődését, remélem tetszeni fog, amit itt talál. A szöveg saját szerzeményem, úgyszintén a képek nagy része is, kivéve néhányat, amelyeket a férjem, Zoltán Ferenc készített. Kérem, ne használja őket az engedélyünk nélkül!
Ha kérdése van, fölteheti, igyekszem legjobb tudásom szerint válaszolni, és kérem, hogy Ön is erőltesse meg magát egy köszönöm erejéig. Nem esik jól, ha azt sem tudom, megkapta-e a válaszomat.
Jó szórakozást kívánok, látogasson el ide máskor is!
Kata

JÓ TUDNI: a szövegben a bordó színű részek linkek! Más oldalakhoz, képekhez, stb. vezetnek.

2014. november 6., csütörtök

Hasonlóan gondolkodóknak

Mivel látom, hogy többen egyetértenek abban, hogy pusztán levelekből is lehet szépet alkotni, mutatok még néhány képet. Ezek ugyan tavasszal és nyáron készültek, de épp az bennük a jó, hogy most is majdnem ugyanilyenek.

A szokásos, de jól bevált rododendron-páfrányokkal-kombináció. És hátul még becsempésztem a klíviát, ami ugye nálunk nem igazán kerti növény, de érdemes kint nyaraltatni, jót tesz neki. Dél-Afrikából származik, de Ausztráliában állítólag árnyéki talajtakarónak használják helyenként közparkokban. Láttam ilyen fotót klívia-szőnyegről.
Ez egyébként egy árnyékos hely, csak késő délután fürdik fényben, akkor készült ez a kép.A Heucherak és Heucherellak (Heuchera x Tiarella) elképesztően jó növények ilyen célra:

Na hát itt meg mindenféle van, és kettő szintén nyaral csak (cserépben), a bordó levelű Oxalis triangularis és a tibetiorchidea (Pleione, a kép alján):Sajnos nálunk még nem lehet tüdőfű fajtákat kapni, pedig olyan gyönyörűek vannak, mint például ez ott a háttérben:De a hazai tüdőfűnk is nagyon jó és szép árnyéki talajtakaró. Hunyorlevéllel (is) szépen mutat:


Kipróbáltam, és való igaz, amit az angolok írnak, hogy ha virágzás után "tarra vágjuk" a tüdőfűt, gyönyörű új lombot növeszt, amely késő őszig szép is marad.

Mindez persze nem jelenti azt, hogy nem szeretem a virágot, azért az nekem nagyon fontos!


2 megjegyzés:

Petra írta...

Akkor én most loptam. Pár ötletet, ha nem baj. Köszi érte:)

Petra

Kata írta...

Azért mutattam! Az ilyen lopást nem büntetjük, jutalmazzuk :)