Kedves Vendég!
Köszönöm érdeklődését, remélem tetszeni fog, amit itt talál. A szöveg saját szerzeményem, úgyszintén a képek nagy része is, kivéve néhányat, amelyeket a férjem, Zoltán Ferenc készített. Kérem, ne használja őket az engedélyünk nélkül!
Ha kérdése van, fölteheti, igyekszem legjobb tudásom szerint válaszolni, és kérem, hogy Ön is erőltesse meg magát egy köszönöm erejéig. Nem esik jól, ha azt sem tudom, megkapta-e a válaszomat.
Jó szórakozást kívánok, látogasson el ide máskor is!
Kata

JÓ TUDNI: a szövegben a bordó színű részek linkek! Más oldalakhoz, képekhez, stb. vezetnek.

2014. november 5., szerda

Még néhány őszi kép

Egy kesze-kusza Gaura, amely még nem unta el a virágzást. Közé, csak úgy cserepestől betettem egy Celosia-t, ami egyébként a nemkedvenc növényeim közé tartozik, de így ketten együtt egész jól mutatnak. A Gaura azért ilyen kesze-kusza, mert nem tudott eleget napozni a nyáron, kissé árnyékolta a diófa lombja. Így aztán megnyúltak és szétdőltek a hajtásai. Hiba volt oda ültetni, de egyelőre ott marad, mert nem tudom még, hogy hol lenne igazán jó helye.

Egy éve jár a Fine Gardening magazin, szeretem. Öcsém karácsonyi ajándéka volt. Nagyon nagy hangsúlyt fektetnek a növénytársításokra, és a levelek díszítő értékére. Rengeteg mutatós fotóval próbálják efelé terelni az olvasókat, de nagyon hasznos cikkek is vannak benne minden kertészeti témában. Ami a leveleket illeti, csak igazat tudok adni nekik. Én is próbálkozom vele, és az árnyékliliomok színeződnek lassan, így még jobb a hatás. És majd 1-2 év múlva, ha jóval nagyobbak lesznek a növények, akkor lesz igazán szép.

ÁRNYÉKLILIOMOK (HOSTA), TÜDŐFÜVEK (PULMONARIA),
GÍMPÁFRÁNY (PHYLLITIS SCOLOPENDRIUM), PAJZSIKA,
TŰZESŐ (HEUCHERA) ÉS HEUCHERELLA FAJTÁK
(nagyítható a kép)Van azért virág is, de egyre inkább csak edényben. Ott viszont nagyon jól érzik magukat:És végül, aki a szobában lakik, kivéve, ha kiviszem fotózni. De csak egy percre, nehogy megfázzon!!!

EUCHARIS AMAZONICA (AMAZONLILIOM)
Majdnem méteres száron nőnek ezek a 10 cm átmérőjű virágok, egyszerre mindig csak három. Amint kinyílna a negyedik, egy el is hervad, hogy ne legyenek többen háromnál. Ki gondolta volna, hogy számolni is tudnak egyes növények!


2 megjegyzés:

Petra írta...

De gyönyörűek!

A kertészeti magazinnak teljesen igaza van, valójában sokkal jobban lehet "játszani" a levélformákkal, színekkel, mint a virágokkal.

Juhmeli írta...

Feri is a leveleket szereti, a "zöld", virágtalan foltokat, és mellesleg az évek során nagy tűzeső gyűjtögető lett belőle. Most bokrokra vágyik, és kisebb örökzöldekre, de ebben a témában sajnos mi még nem tartunk sehol, így legalább marad a jövőre nézve is kihívás és tervezgetnivaló. Majd jövünk ide (is) ötleteket lesni. Az árnyékliliomot és a hunyort már be is építettem a fejbéli kertünkbe.