Kedves Vendég!
Köszönöm érdeklődését, remélem tetszeni fog, amit itt talál. A szöveg saját szerzeményem, úgyszintén a képek nagy része is, kivéve néhányat, amelyeket a férjem, Zoltán Ferenc készített. Kérem, ne használja őket az engedélyünk nélkül!
Ha kérdése van, fölteheti, igyekszem legjobb tudásom szerint válaszolni, és kérem, hogy Ön is erőltesse meg magát egy köszönöm erejéig. Nem esik jól, ha azt sem tudom, megkapta-e a válaszomat.
Jó szórakozást kívánok, látogasson el ide máskor is!
Kata

JÓ TUDNI: a szövegben a bordó színű részek linkek! Más oldalakhoz, képekhez, stb. vezetnek.

2011. január 27., csütörtök

Torz tulipánok

Az előző bejegyzésben mutatott hajtatott tulipánok kinyíltak, de mind a három meglehetősen furcsa.Úgy tudom, ilyen torzulás vírusfertőzésből is adódhat, de az is lehet, hogy egyszerűen csak a hajtatással volt valami gond.

Közelebbi képen lehet látni, hogy, amellett, hogy a lepellevelek torzak, kicsit sok porzója van... 


Tulipánnál porzóból csak 6 darabnak kéne lenni... A fenti képen az is látszik, hogy ráadásul az egyik nem tudta eldönteni, hogy porzó legyen-e, vagy lepel.
És ugyanígy a bibe is lepellevéllé szeretne alakulni:A nárcisszal semmi baj, folyamatosan nyílnak a virágok, az elsők már hervadóban, mivel itt a szobában 20° van, és ez kicsit sok a tartós virításhoz. Azt szeretem a nárciszban, hogy a hervadó virágok inkább csak megszáradnak, így nem olyan csúnyák, mint más növényeknél.


Közben újra visszatért a tél, a fenti kép bal szélén a kinti havas világ köszön be.

1 megjegyzés:

Művelt Kert írta...

Kedves Kata! A nárciszaid úgy kukucskálnak az ablakon, mintha cicák lennének, a tulipán pedig papagájnak is elmenne. Gondolom, jövőre kiderül, vírus okozta-e az átváltozást. Érdekes ilyen közelről nézelődni egy virág belsejében. Eszter