Kedves Vendég!
Köszönöm érdeklődését, remélem tetszeni fog, amit itt talál. A szöveg saját szerzeményem, úgyszintén a képek nagy része is, kivéve néhányat, amelyeket a férjem, Zoltán Ferenc készített. Kérem, ne használja őket az engedélyünk nélkül!

2011. június 15., szerda

Virágnap

15-e lévén, nem hagyok ki még egy utolsó bejegyzést, mielőtt elutazunk az igazi sziklavilágba, a háromezres csúcsok közé egy kis terepszemlére :)

Nem sok a virág ilyenkor a "kertünkben", de azért akad most is.
Például a múltkor említett, klorózisos tüneteket mutató Lewisia nem kis csodálatunkra újra virágzik. Persze nem olyan hatalmas lelkesedéssel, mint egy hónappal ezelőtt, de így is köszönet érte neki :)


A most következő képeket nem én készítettem, és kissé ugyan régebbiek, de akár ma is készülhettek volna.
Leendő sógornőm (remélem!), Alina Veligura fényképezte őket a múlt héten, amikor a vendégünk volt.

Dalmát harangvirág és ausztrálszázszorszép (Campanula portenschlagiana, Brachycome sp.)


göndör varjúháj (Sedum dasyphyllum)


Virágzik a Habranthus is, de róla most nem készült kép, akit érdekel, itt megtalálja a tavalyi bemutatómat róla.

És ma kinyílt az első virág a két éve magról nevelgetett keskenylevelű sásbokron (Sisyrinchium angustifolium). Furcsa kis növény, egyszer majd írok róla. Úgy tűnik, hogy nem ez lesz az egyetlen virág, de attól tartok, mire hazajövünk már nem sokat élvezhetünk a kék csillagokból.




Ó, és majdnem elfelejtettem!!! A selymes boroszlán (Daphne collina) is megint virágzik. Érdekes módon csak az egyik bokor, de az bőven. Leírhatatlan illata van, el lehet szédülni tőle a közelében, de nagyon kellemes. A nálunk is honos henye boroszlánéhoz (Daphne cneorum) hasonló, de talán kissé parfümösebb jellegű.
Holnap még talán készítek róla egy aktuális képet, bár a tavalyit is használhatnám, mert akkor is volt másodvirágzás – csak éppen a másik bokron.



Nincsenek megjegyzések: