Kedves Vendég!
Köszönöm érdeklődését, remélem tetszeni fog, amit itt talál. A szöveg saját szerzeményem, úgyszintén a képek nagy része is, kivéve néhányat, amelyeket a férjem, Zoltán Ferenc készített. Kérem, ne használja őket az engedélyünk nélkül!
Ha kérdése van, fölteheti, igyekszem legjobb tudásom szerint válaszolni, és kérem, hogy Ön is erőltesse meg magát egy köszönöm erejéig. Nem esik jól, ha azt sem tudom, megkapta-e a válaszomat.
Jó szórakozást kívánok, látogasson el ide máskor is!
Kata

JÓ TUDNI: a szövegben a bordó színű részek linkek! Más oldalakhoz, képekhez, stb. vezetnek.

2011. augusztus 8., hétfő

Hűvös nyári napok

Július utolsó hetét nem itthon töltöttük, növényekre vadásztunk a Júliai-Alpokban. Hazaérve meglepetten tapasztaltam, hogy az itthoni rendkívül hűvös, esős idő jót tett a növényeinknek. Még amelyik már pusztulni látszott, az is életre kelt. És az árnyéki ládában virágba borult a nyakperecfű (Cortusa matthioli Alba), amelyik tavasszal nem volt hajlandó virágozni.


Mögötte látszik, hogy az erdei ciklámen (Cyclamen purpurascens) is tobzódik, több, mint 10 virágot hozott a láda sarkában lévő gumó.

Sajnos elég hamar elnyíltak a ciklámen virágok, most, egy hét múlva, már csak egy maradt. Viszont sok lesz a mag, mert sok rovar sürgött-forgott az illatos barlangokban. Talán ezért is potyogtak le hamar a szirmok, hiszen feladatukat elvégezték. A szobában sokkal tovább tartanak a ciklámen virágok, az kétségtelen. De az erdei ciklámen nem szobanövény.

A nyakperecfű viszont egyelőre egyre több fehér csengettyűt növeszt. Egy mai kép:1 megjegyzés:

Művelt Kert írta...

Csinos ez a nyakperec!