Kedves Vendég!
Köszönöm érdeklődését, remélem tetszeni fog, amit itt talál. A szöveg saját szerzeményem, úgyszintén a képek nagy része is, kivéve néhányat, amelyeket a férjem, Zoltán Ferenc készített. Kérem, ne használja őket az engedélyünk nélkül!

2011. augusztus 8., hétfő

Hűvös nyári napok

Július utolsó hetét nem itthon töltöttük, növényekre vadásztunk a Júliai-Alpokban. Hazaérve meglepetten tapasztaltam, hogy az itthoni rendkívül hűvös, esős idő jót tett a növényeinknek. Még amelyik már pusztulni látszott, az is életre kelt. És az árnyéki ládában virágba borult a nyakperecfű (Cortusa matthioli Alba), amelyik tavasszal nem volt hajlandó virágozni.


Mögötte látszik, hogy az erdei ciklámen (Cyclamen purpurascens) is tobzódik, több, mint 10 virágot hozott a láda sarkában lévő gumó.

Sajnos elég hamar elnyíltak a ciklámen virágok, most, egy hét múlva, már csak egy maradt. Viszont sok lesz a mag, mert sok rovar sürgött-forgott az illatos barlangokban. Talán ezért is potyogtak le hamar a szirmok, hiszen feladatukat elvégezték. A szobában sokkal tovább tartanak a ciklámen virágok, az kétségtelen. De az erdei ciklámen nem szobanövény.

A nyakperecfű viszont egyelőre egyre több fehér csengettyűt növeszt. Egy mai kép:



1 megjegyzés:

Művelt Kert írta...

Csinos ez a nyakperec!