Kedves Vendég!
Köszönöm érdeklődését, remélem tetszeni fog, amit itt talál. A szöveg saját szerzeményem, úgyszintén a képek nagy része is, kivéve néhányat, amelyeket a férjem, Zoltán Ferenc készített. Kérem, ne használja őket az engedélyünk nélkül!
Ha kérdése van, fölteheti, igyekszem legjobb tudásom szerint válaszolni, és kérem, hogy Ön is erőltesse meg magát egy köszönöm erejéig. Nem esik jól, ha azt sem tudom, megkapta-e a válaszomat.
Jó szórakozást kívánok, látogasson el ide máskor is!
Kata

JÓ TUDNI: a szövegben a bordó színű részek linkek! Más oldalakhoz, képekhez, stb. vezetnek.

2011. december 2., péntek

Döntöttem

Ha már így felajzottam a nagyvilág kíváncsiságát az előző bejegyzéssel, elmondom, hogy mit döntöttem krókusz ügyben. 

Kettő közül a harmadikat. Nem lesznek kiásva a gömbölyű krókuszok (C. goulimyi), és nem is marad egész télen a lépcsőházban. Most kiteszem oda, hogy kissé visszaszokjon a hidegebbhez. Aztán néhány nap múlva az egész edény visszaköltözik az erkélyre, de nem az asztalra, csak úgy szabadon, hanem a "fóliasátorba". Ez egy nagy fa láda, amelyet fagyos időben buborékos fóliával takarok, fagymentes időben a fóliát fölhajtom. Itt teleltek tavaly a magoncok is, sikeresen. Amikor kint fagy, a fólia aljára lerakódott pára megfagy, és a vékony jégréteg is szigetel.  No meg a buborékokban lévő levegő is. Ha nem mozgatom a fóliát, akkor nem esik le a jég, aztán ha olvad, megint víz lesz belőle, azt le is lehet törölni, de ha egy kevés rácsöpög a növényekre abból nem lesz baj fagymentes időben, amikor lehet szellőztetni. A láda oldala pedig két réteg deszka, és két oldalról fal határolja. Az alján hevernek a földes zsákok, ezeken a magoncok és egyéb edények, tálakban. Néhány fokot biztos segít ez a házi praktika. Aztán ha hetekig -15 lesz (ez csak vicc!!!), akkor majd úgyis költöznek a nagyon kényesek a lépcsőházba.

Van, aki húsz ládát hordott tavaly télen ki-be, kertből garázsba, garázsból kertbe, attól függően, hogy milyen idő volt. Én miért ne tehetném meg néhány cseréppel? Nem bolond a kertész, á, nem. Csak jóféle ember.

Nincsenek megjegyzések: