Kedves Vendég!
Köszönöm érdeklődését, remélem tetszeni fog, amit itt talál. A szöveg saját szerzeményem, úgyszintén a képek nagy része is, kivéve néhányat, amelyeket a férjem, Zoltán Ferenc készített. Kérem, ne használja őket az engedélyünk nélkül!

2011. december 7., szerda

Virág helyett...

...most cinkéket itatunk az erkélyen.

5 megjegyzés:

Gabi írta...

Ez a cinke oly picinyke,
falevélből van az inge ...
(Tényleg, ezt az éneket még nem is tanítottam meg Csengének)
Még a kis vízcsepp is ott van a csőrén ...
Valamelyik hétvégén a parkban azt figyeltük, hogy a hűvös szél ellenére vígan fürödtek a kis kútban, ahonnan megállás nélkül folyt a víz. Azt hittem, így fürdeni csak nyáron szoktak.

Józsa Kata írta...

Itt is szoktak fürdeni, de úgy látszik ma mégiscsak túl hideg volt hozzá.

Nyözö írta...

Helyes cinkék... :) Nálatok milyen madarak merészkednek még elő?

Éppen tervezem, hogy csináljak nekik egy etetőhelyet ahol közel természetes közegükben lehet fotózni a madárkákat. Jó látni, hogy a kertkedvelők általában ennyire örülnek a kis tollas jószágoknak. Mondjuk érthető, amennyi kártevőt egy cinke elfogyaszt, az vmi. hajmeresztő!

Józsa Kata írta...

Kíváncsian várom már azt az etetőhelyet. Ugyanis már tavaly télen is azt írtad, hogy tervezed :)

Józsa Kata írta...

Az itatónál eddig cinkéken kívül még csak egy rigót láttam (éppen ma).
De az etetőkre szokott jönni még vörösbegy, meggyvágó, gerlék, tengelic, fenyőpinty, zöldike, csíz, meg nem is tudom, még mi minden. De ezek inkább a tél vége felé, decemberben még leginkább csak széncinegék és néha egy-egy kékcinke jön, meg egy gerlepár. Ők már régi jó ismerőseink, de nagyon félénkek és nagyon ügyetlenek szegénykék.