Kedves Vendég!
Köszönöm érdeklődését, remélem tetszeni fog, amit itt talál. A szöveg saját szerzeményem, úgyszintén a képek nagy része is, kivéve néhányat, amelyeket a férjem, Zoltán Ferenc készített. Kérem, ne használja őket az engedélyünk nélkül!

2012. február 1., szerda

Adjatok inni a madaraknak!

VÖRÖSBEGY AZ ITATÓ TÁLNÁL

Az sem baj, ha el kell menni dolgozni, és közben befagy a víz. A jég is jobb, mint a semmi. Megfigyeltem, hogy a cinke eszi a jeget, szó szerint. 

SZÉNCINEGE
Nálunk most -2°C van (délben 1 óra), ennek ellenére nem csak ivás, hanem nagy lubickolás is megy, ha van miben. Többször és több helyen olvastuk már, hogy nem csak ennivalót, hanem vizet is kell adni télen a madaraknak, különösen, ha nincs hó. De hogy ez mennyire így van, azt csak azóta látom igazán, amióta két tálban is tettünk ki vizet. Hihetetlen, hogy milyen madárforgalom van, nagyobb, mint az etetőnél.

Bocsánat, minden kép üvegen keresztül készült, nem művészi természetfotók akarnak lenni, csak jobb-rosszabb illusztrációk.

MEGGYVÁGÓ

FEKETERIGÓ
Egy ablakpárkányra is ki lehet tenni egy cserépalátétet vízzel, benne egy kődarabbal, hogy legyen súlya. Meghálálják majd tavasszal ezek a kis jószágok. De nekem már a látvány is megéri.





2 megjegyzés:

bacsi írta...

vajon ha cukrot teszel bele (most tanultam a trukkot a hazigazdanktol odalenn messze delen-a madarak imadjak), az nem elozi meg a befagyast?

Nyözö írta...

Nagyon helyes madárkák, és tényleg jó hogy gondoskodsz róluk. :) Most hogy lehavazott inni már tudnak, meg tolat tisztogatni is a hóban, de a kajával nagy bajban lesznek. Így a kicsit Zorános hangulatú címedet átköltve Adjatok enni a madaraknak!