Kedves Vendég!
Köszönöm érdeklődését, remélem tetszeni fog, amit itt talál. A szöveg saját szerzeményem, úgyszintén a képek nagy része is, kivéve néhányat, amelyeket a férjem, Zoltán Ferenc készített. Kérem, ne használja őket az engedélyünk nélkül!
Ha kérdése van, fölteheti, igyekszem legjobb tudásom szerint válaszolni, és kérem, hogy Ön is erőltesse meg magát egy köszönöm erejéig. Nem esik jól, ha azt sem tudom, megkapta-e a válaszomat.
Jó szórakozást kívánok, látogasson el ide máskor is!
Kata

JÓ TUDNI: a szövegben a bordó színű részek linkek! Más oldalakhoz, képekhez, stb. vezetnek.

2012. január 31., kedd

0 alatt

Februárra megjön a tél, aki jegyet váltott rá, alhat nyugodtan, az előadás nem marad el.

Hogy milyen hideg lesz, azt nem mondom, majd elmondom, hogy milyen volt.
Hogy mi lesz most a növényekkel? Semmi. Vasárnap megtettük szokásos téli zarándokutunkat a hárs-hegyi téltemetőkhöz. És minden eddigi tapasztalatunkkal ellentétben, nyoma sem volt a téltemetőnek. A fagyos földből még semmi nem bújt elő. De az is lehet, hogy a szárazság és a hideg közös "munkájának" eredménye. Tény, hogy 0 alatt és hó nélkül nem szeretik se a növények, se az állatok.
Lehet, hogy a kertekben néhány hagymás kidugta már az orrát. Majd megcsípi kissé a fagy, aminek megbarnult levélvégek lesznek a tanúi, amikor jön megint a tavasz, rendíthetetlenül.

Addigis néhány téli hangulatkép:
A cinkék, rigók és a kis "házi vörösbegyünk" is jön inni, és, hidegre fittyet hányva, tisztálkodni is. Cserélni kell a vizet az itatókban, mert óránként befagy. Tudják már, hogy ha kopog a víz, csak pár percet kell várni, és megint lehet pancsolni. Ilyenkor, a sötétedés előtti órákban (3:45 van) szoktak leginkább fürödni. Hogy gyerekek módjára össze ne verekedjenek, két tálat is tettem már ki vízzel, de néha még ez is kevés.

Hány cinke csinál tavaszt?

2 megjegyzés:

Gabi írta...

A tavaszt nem a cinkék csinálják, hanem a fecskék ... :-) Una hironda non facit ver. (sőt, ezek szerint nem is tavaszt, hanem nyarat ...)

Gabi írta...

Bocsi - a "ver" az tavaszt jelent. Csak már régen volt, hogy latinnal kínoztak ... És a "hironda"-t nem biztos, hogy így írják ... De amúgy minden stimmel :-)