Kedves Vendég!
Köszönöm érdeklődését, remélem tetszeni fog, amit itt talál. A szöveg saját szerzeményem, úgyszintén a képek nagy része is, kivéve néhányat, amelyeket a férjem, Zoltán Ferenc készített. Kérem, ne használja őket az engedélyünk nélkül!
Ha kérdése van, fölteheti, igyekszem legjobb tudásom szerint válaszolni, és kérem, hogy Ön is erőltesse meg magát egy köszönöm erejéig. Nem esik jól, ha azt sem tudom, megkapta-e a válaszomat.
Jó szórakozást kívánok, látogasson el ide máskor is!
Kata

JÓ TUDNI: a szövegben a bordó színű részek linkek! Más oldalakhoz, képekhez, stb. vezetnek.

2012. március 15., csütörtök

Kint és bent nyíltak

A májvirágok kint, napfényen és szabad levegőn.

HEPATICA NOBILIS

A krókuszok szintén. Itt csak annyi a baj, hogy mivel ősszel be kellett vinnem egy időre a cserepet, hogy az őszi krókusz virágai le ne fagyjanak, a tavasziak levelei is előjöttek akkor. Így aztán most a virágok kissé beszorultak a levelek közé. Nem olyan rossz az összhatás, csak kicsit "vadabb" jellege van. De sajnos a virágok nem érvényesülnek olyan jól. 


Az őszi krókuszok levelei is élnek még, és itt-ott előbukkan a henye boroszlán (Daphne cneorum), amely remélhetőleg majd később szintén kibontja illatos szirmait. De az még kicsit odébb van.

CROCUS ANGUSTIFOLIUS (ARANYBROKÁT KRÓKUSZ)


Az alábbiak azonban a lépcsőházban nyíltak ki, és, bár üvegfal mellett, mégis túl gyenge fényviszonyok között. Ezért aztán sajnos égig érnek a leveleik:

CYCLAMEN COUM (KEREKLEVELŰ CIKLÁMEN) ÉS ERANTHIS HYEMALIS (TÉLTEMETŐ)
Nem volt jó ötlet ezt a két növényt együtt ültetni. A kereklevelű ciklámen nálunk cserépben eddig sosem élte túl a telet, ezért telelt most a lépcsőházban. A téltemető viszont nyugodtan maradhatott volna kint, és akkor nem nyílt volna ki ezelőtt két hónappal, és nem növesztett volna égimeszelőket. Nyáron majd, amikor alszanak, szétszedem őket.

Folytatás alább.

1 megjegyzés:

Nyözö írta...

Gyönyörűek ezek a májvirágok és a sárga krókuszok is csodaszépek!

Ez a téltemető-pálmaliget sem egyszerű, remélem valaha lesz virágzó téltemetőnk a kertben, én nem adom fel egykönnyen! Akkor is ezt mondom, ha jó eséllyel az idén sem lesz belőlük semmi, szerintem az őszi telepítés simán megfagyott... :(

Krókuszaink lesznek, de az még min. 2 hét virágzásig.