Kedves Vendég!
Köszönöm érdeklődését, remélem tetszeni fog, amit itt talál. A szöveg saját szerzeményem, úgyszintén a képek nagy része is, kivéve néhányat, amelyeket a férjem, Zoltán Ferenc készített. Kérem, ne használja őket az engedélyünk nélkül!

2012. március 15., csütörtök

Kint és bent nyíltak

A májvirágok kint, napfényen és szabad levegőn.

HEPATICA NOBILIS

A krókuszok szintén. Itt csak annyi a baj, hogy mivel ősszel be kellett vinnem egy időre a cserepet, hogy az őszi krókusz virágai le ne fagyjanak, a tavasziak levelei is előjöttek akkor. Így aztán most a virágok kissé beszorultak a levelek közé. Nem olyan rossz az összhatás, csak kicsit "vadabb" jellege van. De sajnos a virágok nem érvényesülnek olyan jól. 


Az őszi krókuszok levelei is élnek még, és itt-ott előbukkan a henye boroszlán (Daphne cneorum), amely remélhetőleg majd később szintén kibontja illatos szirmait. De az még kicsit odébb van.

CROCUS ANGUSTIFOLIUS (ARANYBROKÁT KRÓKUSZ)


Az alábbiak azonban a lépcsőházban nyíltak ki, és, bár üvegfal mellett, mégis túl gyenge fényviszonyok között. Ezért aztán sajnos égig érnek a leveleik:

CYCLAMEN COUM (KEREKLEVELŰ CIKLÁMEN) ÉS ERANTHIS HYEMALIS (TÉLTEMETŐ)
Nem volt jó ötlet ezt a két növényt együtt ültetni. A kereklevelű ciklámen nálunk cserépben eddig sosem élte túl a telet, ezért telelt most a lépcsőházban. A téltemető viszont nyugodtan maradhatott volna kint, és akkor nem nyílt volna ki ezelőtt két hónappal, és nem növesztett volna égimeszelőket. Nyáron majd, amikor alszanak, szétszedem őket.

Folytatás alább.

1 megjegyzés:

Nyözö írta...

Gyönyörűek ezek a májvirágok és a sárga krókuszok is csodaszépek!

Ez a téltemető-pálmaliget sem egyszerű, remélem valaha lesz virágzó téltemetőnk a kertben, én nem adom fel egykönnyen! Akkor is ezt mondom, ha jó eséllyel az idén sem lesz belőlük semmi, szerintem az őszi telepítés simán megfagyott... :(

Krókuszaink lesznek, de az még min. 2 hét virágzásig.