Kedves Vendég!
Köszönöm érdeklődését, remélem tetszeni fog, amit itt talál. A szöveg saját szerzeményem, úgyszintén a képek nagy része is, kivéve néhányat, amelyeket a férjem, Zoltán Ferenc készített. Kérem, ne használja őket az engedélyünk nélkül!
Ha kérdése van, fölteheti, igyekszem legjobb tudásom szerint válaszolni, és kérem, hogy Ön is erőltesse meg magát egy köszönöm erejéig. Nem esik jól, ha azt sem tudom, megkapta-e a válaszomat.
Jó szórakozást kívánok, látogasson el ide máskor is!
Kata

JÓ TUDNI: a szövegben a bordó színű részek linkek! Más oldalakhoz, képekhez, stb. vezetnek.

2012. július 18., szerda

Július közepén virágzik...


  • az erdei ciklámen:

CYCLAMEN PURPURASCENS
Sajnos a lepkekabócák az idén megint élénk érdeklődést mutatnak a növényeink iránt, és úgy tűnik, a ciklámen a kedvenceik közé tartozik. Más kártételt mondjuk nem találtam rajta, de a virágok szárát beborította az undorító fehér vattaszerű lárvabőr tömeg, és ahogy hozzáértem, föl is ugrott 1-2 állat.

  • a Habranthus, amelyről kezd kiderülni, hogy valójában Zephyranthes grandiflora...:
HABRANTHUS ROBUSTUS VAGY ZEPHYRANTHES GRANDIFLORA
Nemrég kérdezte valaki e-mailben, hogy igaz-e, hogy az én virágaim színe élénkebb, vagy csak a kép teszi? Az igazság az, hogy közvetlenül nyílás után nagyon élénk, sötétrózsaszín a színük, de már egy fél nap múlva is fakóbb... és egyre fakóbb ahogy a virágok öregszenek.

  • a Rhodoxis, és nála ugyanez a helyzet a színárnyalattal:
X RHODOXIS 'HEBRON FARM CERISE'
  • a fokföldi ólomvirág (vagy ólomgyökér):
PLUMBAGO AURICULATA
Írok majd róla, ha sok virág lesz és sikerül egy szép habitus fotót készíteni.

  • az örömke (idétlen név, de nem én adtam)
EUCHARIS SP.
Ő "a szobában lakik itt bent", csak a képhez vittem ki, hogy jobb legyen a háttér meg a fény. A nemzetség hazája Guatemala, Peru, Bolívia. Egyszer majd írok róla is.

A bakopa most pihen, már jó ideje csak egy-két virág árválkodik rajta (a háttérben a falon):Töretlenül virít viszont az egyiptomi csillagcsokor:


Ha jól megnézem kiderül, hogy a cikláment kivéve az összes most virágzó faj meleg(ebb) égövi. A mérsékelt csapatot erősíti az előző bejegyzésben mutatott harangvirág.

1 megjegyzés:

Gabi írta...

Megígérem, hogy ha majd egyszer eljutok Peruba, akkor készítek egy fotót neked ott virágzó örömkéről (már ha fogok látni - ... ) :-) Egyébként mi baj ezzel a névvel ? Szerintem semmi. Olyan kis aranyoska ...