Kedves Vendég!
Köszönöm érdeklődését, remélem tetszeni fog, amit itt talál. A szöveg saját szerzeményem, úgyszintén a képek nagy része is, kivéve néhányat, amelyeket a férjem, Zoltán Ferenc készített. Kérem, ne használja őket az engedélyünk nélkül!
Ha kérdése van, fölteheti, igyekszem legjobb tudásom szerint válaszolni, és kérem, hogy Ön is erőltesse meg magát egy köszönöm erejéig. Nem esik jól, ha azt sem tudom, megkapta-e a válaszomat.
Jó szórakozást kívánok, látogasson el ide máskor is!
Kata

JÓ TUDNI: a szövegben a bordó színű részek linkek! Más oldalakhoz, képekhez, stb. vezetnek.

2010. február 11., csütörtök

Megint havazott!

Errôl most nincs kép. Ugyanis azt terveztem, hogy növényeket fogok mutogatni, nem havat. Az éjjel megint hullt egy rakás, és most is folytatja. Most már inkább havas esô, vizes és nehéz.

Fekete hunyort (HELLEBORUS NIGER) nem könnyû cserépben nevelni hosszabb távon. Tavaly a fagymentes lépcsôházban rothadni kezdett, de sikerült feltámasztani. Most viszont kint hagytam az erkélyen és nem élte túl ezt a telet. Úgy tûnik, hogy ha átfagy a talaja azt nem bírja úgy, mint pl. az erdei ciklámen (Cyclamen purpurascens). Teljesen szétfolytak a húsos gyökerei, miután kiolvadt. Ha viszont fagymentes helyen telelteti az ember, akkor NAGYON kell vigyázni az öntözéssel. Én ugyan csak minimáls vizet adtam neki a lépcsôházban, de úgy tûnik, még ez is sok volt. A fekete hunyor egyébként is nagyon érzékeny mindenféle gombafertôzésre, állítólag a magvetése is ezért nehezebb, mint az "átlagos" hunyoroké.

Nincsenek megjegyzések: