Kedves Vendég!
Köszönöm érdeklődését, remélem tetszeni fog, amit itt talál. A szöveg saját szerzeményem, úgyszintén a képek nagy része is, kivéve néhányat, amelyeket a férjem, Zoltán Ferenc készített. Kérem, ne használja őket az engedélyünk nélkül!

2010. február 16., kedd

Újabb jele a tavasznak

Tavaly ôsszel kaptam egy kedves SRGC tagtól cserébe (Ranunculus glacialis magokért) 8 darab Iris 'Katharine Hodgkin' hagymát. Ezek nem holland hagymák, hanem a Wisley Gardens-bôl származnak. Hármat elajándékoztam, ötöt elültettem egy agyagcserépbe. Január elején teljesen át volt fagyva a talajuk, azt is hittem, nem élik túl, mert nálunk nem egészen biztos a télállósága ennek a fajtának. Minden esetre behoztam a cserepet a többé-kevésbé bevált üvegházunkba (= fûtetlen lépcsôház). És most látom, hogy megjelent 4 kis dárdácska. Remélem, elôbb-utóbb az ötödik is elôbújik, mert november közepén még megvolt az összes:

Persze ezt a képet úgy csináltam akkor, hogy a földnek a felét leszedtem róluk, mert borzasztó kíváncsi voltam. :-)
Így hát most ôk is kaptak egy alapos öntözést.

1 megjegyzés:

Nyözö írta...

Kedves Kata és Feró!

Köszönöm a mi kis blogunkban tett látogatásotokat, remélem idén aktívabb tudok majd lenni a kert kapcsán is. Nyilván láttátok már, hogy feliratkoztam hozzátok olvasónak.

Örvendetes, hogy felétek már van jele, hogy tavaszodik -- nálunk még a mostani hétvégén is volt szombatról vasárnapra virradó éjjel egy kiadós (8-10cm) hóesés. Vannak is képeim, majd igyekszem publikálni egy válogatást. :)

Szép tavaszias hetet nektek: Nyözö