Kedves Vendég!
Köszönöm érdeklődését, remélem tetszeni fog, amit itt talál. A szöveg saját szerzeményem, úgyszintén a képek nagy része is, kivéve néhányat, amelyeket a férjem, Zoltán Ferenc készített. Kérem, ne használja őket az engedélyünk nélkül!
Ha kérdése van, fölteheti, igyekszem legjobb tudásom szerint válaszolni, és kérem, hogy Ön is erőltesse meg magát egy köszönöm erejéig. Nem esik jól, ha azt sem tudom, megkapta-e a válaszomat.
Jó szórakozást kívánok, látogasson el ide máskor is!
Kata

JÓ TUDNI: a szövegben a bordó színű részek linkek! Más oldalakhoz, képekhez, stb. vezetnek.

2010. február 16., kedd

Újabb jele a tavasznak

Tavaly ôsszel kaptam egy kedves SRGC tagtól cserébe (Ranunculus glacialis magokért) 8 darab Iris 'Katharine Hodgkin' hagymát. Ezek nem holland hagymák, hanem a Wisley Gardens-bôl származnak. Hármat elajándékoztam, ötöt elültettem egy agyagcserépbe. Január elején teljesen át volt fagyva a talajuk, azt is hittem, nem élik túl, mert nálunk nem egészen biztos a télállósága ennek a fajtának. Minden esetre behoztam a cserepet a többé-kevésbé bevált üvegházunkba (= fûtetlen lépcsôház). És most látom, hogy megjelent 4 kis dárdácska. Remélem, elôbb-utóbb az ötödik is elôbújik, mert november közepén még megvolt az összes:

Persze ezt a képet úgy csináltam akkor, hogy a földnek a felét leszedtem róluk, mert borzasztó kíváncsi voltam. :-)
Így hát most ôk is kaptak egy alapos öntözést.

1 megjegyzés:

Nyözö írta...

Kedves Kata és Feró!

Köszönöm a mi kis blogunkban tett látogatásotokat, remélem idén aktívabb tudok majd lenni a kert kapcsán is. Nyilván láttátok már, hogy feliratkoztam hozzátok olvasónak.

Örvendetes, hogy felétek már van jele, hogy tavaszodik -- nálunk még a mostani hétvégén is volt szombatról vasárnapra virradó éjjel egy kiadós (8-10cm) hóesés. Vannak is képeim, majd igyekszem publikálni egy válogatást. :)

Szép tavaszias hetet nektek: Nyözö