Kedves Vendég!
Köszönöm érdeklődését, remélem tetszeni fog, amit itt talál. A szöveg saját szerzeményem, úgyszintén a képek nagy része is, kivéve néhányat, amelyeket a férjem, Zoltán Ferenc készített. Kérem, ne használja őket az engedélyünk nélkül!
Ha kérdése van, fölteheti, igyekszem legjobb tudásom szerint válaszolni, és kérem, hogy Ön is erőltesse meg magát egy köszönöm erejéig. Nem esik jól, ha azt sem tudom, megkapta-e a válaszomat.
Jó szórakozást kívánok, látogasson el ide máskor is!
Kata

JÓ TUDNI: a szövegben a bordó színű részek linkek! Más oldalakhoz, képekhez, stb. vezetnek.

2010. július 12., hétfő

Primula sp. (sieboldii?)

Ezt a növényt két éve kaptam azzal, hogy talán Primula sieboldii. Én is úgy gondolom, hogy talán.  Maga az alapfaj a távol-keletrôl származik, és ôszintén szólva a virága is, levele is más egy kicsit, mint ezé a növényé. De sok termesztett fajtája létezik, Angliában vagy 25 féle van forgalomban. Amikor hozzánk költözött április volt, és éppen virágzott. De azóta nálunk még nem volt hajlandó. Idén tavasszal is hiába vártam. És most, július közepén...
Kánikula van, és délelôtt teljesen lekókad, bármennyire árnyékolom, úgyhogy habitus kép majd akkor készül róla, ha egy kicsit helyreáll a turgor a leveleiben.

Helyreállt a turgor. Az elsô száron 11 virág van, a másadikon kevesebb lesz. Így néz ki a növény egészében:

Nincsenek megjegyzések: