Kedves Vendég!
Köszönöm érdeklődését, remélem tetszeni fog, amit itt talál. A szöveg saját szerzeményem, úgyszintén a képek nagy része is, kivéve néhányat, amelyeket a férjem, Zoltán Ferenc készített. Kérem, ne használja őket az engedélyünk nélkül!
Ha kérdése van, fölteheti, igyekszem legjobb tudásom szerint válaszolni, és kérem, hogy Ön is erőltesse meg magát egy köszönöm erejéig. Nem esik jól, ha azt sem tudom, megkapta-e a válaszomat.
Jó szórakozást kívánok, látogasson el ide máskor is!
Kata

JÓ TUDNI: a szövegben a bordó színű részek linkek! Más oldalakhoz, képekhez, stb. vezetnek.

2010. július 6., kedd

Újra itthon

Két hét alpesi barangolás után újra itthon. Láttunk szép dél-tiroli házakat pazar virágpompában, "tüchtig" konyhakerteket, és természetesen nagyon sok már ismert és néhány új alpesi virágot hó- és gleccsermezôk szélén. Elôtte pedig még ellátogattunk a híres Baden-i rozáriumba is, ami szintén egy felejthetetlen élmény és rengeteg kép ihletôje volt. Bár ez a blog a mi "kertünkrôl" szól, azt hiszem, nem fogom tudni megállni, hogy ne meséljek majd valamikor a fentiekrôl is. Ha majd a képeinket kiválogattuk és egy kicsit utolértük magunkat.

Távollétünkben itthon egy kedves rokonunk öntözte a rengeteg növényünket, betartva az általam minden edényre kitûzött utasításokat. Rendszeres olvasóink között Irén néven szerepel, és köszönet érte Neki!

Érdekes módon az alpesi növények jobban viselték a gazda távollétét, mint a közönséges egynyáriak.
A nemrég vásárolt petúnia csúnyán megritkult és felkopaszodott. Jó adag kozmetikázás után sem tud olyan szép lenni, mint ezelôtt 3 héttel. Igaz, petúniával most próbálkozom elôször :)


A tavasszal vásárolt Nemesia sem váltotta be a hozzá fûzött reményeimet. Megvan ugyan, és virágzik, de nem növekedett semmit, pedig az ô cserepébe én magam tettem jó adag tatrós hatású mûtrágyát.


Az évelôk közül most a kövirózsáké a fô szerep:


Közelrôl egészen ékszerszerûek a virágaik:Virágozgat a Habranthus robustus is, de nem viszi túlzásba...


Az erdei ciklámen (Cyclamen purpurascens) is csak virágozGAT egyelôre, nem hozza a tavalyi formáját. A Cyclamen persicum fajta viszont, ahelyett, hogy javában nyári álmot aludna, teljes pompában virít. Talán a nyár eleji hûvös idôjárás miatt ébredt fel újra. Pedig valamikor át kellene ültetni. Kénytelen leszek ilyen virágos állapotban...


A harangvirágok (Campanula portenschlagiana és C. raddeana) fôvirágzása már lecsengett, de azért most is van rajtuk bimbó és virág. A Daphne collina pedig szintén másodvirágzik, ami persze már nem olyan, mint az áprilisi, de azért folyamatosan van rajtuk néhány illatos virágocska, aminek nagyon tudok örülni.


Nincsenek megjegyzések: