Kedves Vendég!
Köszönöm érdeklődését, remélem tetszeni fog, amit itt talál. A szöveg saját szerzeményem, úgyszintén a képek nagy része is, kivéve néhányat, amelyeket a férjem, Zoltán Ferenc készített. Kérem, ne használja őket az engedélyünk nélkül!

2010. július 6., kedd

Újra itthon

Két hét alpesi barangolás után újra itthon. Láttunk szép dél-tiroli házakat pazar virágpompában, "tüchtig" konyhakerteket, és természetesen nagyon sok már ismert és néhány új alpesi virágot hó- és gleccsermezôk szélén. Elôtte pedig még ellátogattunk a híres Baden-i rozáriumba is, ami szintén egy felejthetetlen élmény és rengeteg kép ihletôje volt. Bár ez a blog a mi "kertünkrôl" szól, azt hiszem, nem fogom tudni megállni, hogy ne meséljek majd valamikor a fentiekrôl is. Ha majd a képeinket kiválogattuk és egy kicsit utolértük magunkat.

Távollétünkben itthon egy kedves rokonunk öntözte a rengeteg növényünket, betartva az általam minden edényre kitûzött utasításokat. Rendszeres olvasóink között Irén néven szerepel, és köszönet érte Neki!

Érdekes módon az alpesi növények jobban viselték a gazda távollétét, mint a közönséges egynyáriak.
A nemrég vásárolt petúnia csúnyán megritkult és felkopaszodott. Jó adag kozmetikázás után sem tud olyan szép lenni, mint ezelôtt 3 héttel. Igaz, petúniával most próbálkozom elôször :)


A tavasszal vásárolt Nemesia sem váltotta be a hozzá fûzött reményeimet. Megvan ugyan, és virágzik, de nem növekedett semmit, pedig az ô cserepébe én magam tettem jó adag tatrós hatású mûtrágyát.


Az évelôk közül most a kövirózsáké a fô szerep:


Közelrôl egészen ékszerszerûek a virágaik:



Virágozgat a Habranthus robustus is, de nem viszi túlzásba...


Az erdei ciklámen (Cyclamen purpurascens) is csak virágozGAT egyelôre, nem hozza a tavalyi formáját. A Cyclamen persicum fajta viszont, ahelyett, hogy javában nyári álmot aludna, teljes pompában virít. Talán a nyár eleji hûvös idôjárás miatt ébredt fel újra. Pedig valamikor át kellene ültetni. Kénytelen leszek ilyen virágos állapotban...


A harangvirágok (Campanula portenschlagiana és C. raddeana) fôvirágzása már lecsengett, de azért most is van rajtuk bimbó és virág. A Daphne collina pedig szintén másodvirágzik, ami persze már nem olyan, mint az áprilisi, de azért folyamatosan van rajtuk néhány illatos virágocska, aminek nagyon tudok örülni.


Nincsenek megjegyzések: