Kedves Vendég!
Köszönöm érdeklődését, remélem tetszeni fog, amit itt talál. A szöveg saját szerzeményem, úgyszintén a képek nagy része is, kivéve néhányat, amelyeket a férjem, Zoltán Ferenc készített. Kérem, ne használja őket az engedélyünk nélkül!
Ha kérdése van, fölteheti, igyekszem legjobb tudásom szerint válaszolni, és kérem, hogy Ön is erőltesse meg magát egy köszönöm erejéig. Nem esik jól, ha azt sem tudom, megkapta-e a válaszomat.
Jó szórakozást kívánok, látogasson el ide máskor is!
Kata

JÓ TUDNI: a szövegben a bordó színű részek linkek! Más oldalakhoz, képekhez, stb. vezetnek.

2010. augusztus 6., péntek

Esô után kövirózsa

Orostachis – valószínûleg furusei – mongolkôrózsa
Idézem innen: "Az Orostachys iwarenge Kínában és Japánban, az Orostachys furusei Hokkaido szigetén él. A két faj a kertben nehezen választható szét. A furusei bôségesen nevel sarjakat, az iwarenge inkább magról szaporodik,..." Innen gondolom, hogy a miénk a furusei.
Továbbá: "Sziklakerti kiültetésre alkalmasak, az állandó napsütést azonban nem kedvelik. Tartós nedvesség hatására pedig kirothadnak."

Még annyit, hogy szeptember-októberben virágzik. Távolról nem túl látványos a fehéres színû virágzat, de közelrôl nézve ez is ékszerszerû, akárcsak más kövirózsáké. Úgy látom, elég sok bimbó van az idén, virágzáskor majd újra megmutatom.

Nincsenek megjegyzések: