Kedves Vendég!
Köszönöm érdeklődését, remélem tetszeni fog, amit itt talál. A szöveg saját szerzeményem, úgyszintén a képek nagy része is, kivéve néhányat, amelyeket a férjem, Zoltán Ferenc készített. Kérem, ne használja őket az engedélyünk nélkül!

2010. augusztus 27., péntek

Ha CSÜTÖRTÖK, akkor CSAPODY

Ôsztôl (szeptember) tavaszig (május vége) kéthetente csütörtökön tartjuk a Csapody Vera Növénybarát Kör összejöveteleit délután 5 órától.
Ilyenkor, amikor elkeserít, hogy vége a nyárnak, ez a legfôbb vigaszom, hogy kezdôdnek a "Csapodys" délutánok. Ahol növénykedvelô és növényekhez igen jól értô emberekkel találkozom, akikkel CSAK növényes témákról beszélgetünk, érdekes és hasznos elôadásokat látunk-hallunk, és csereberélünk, ajándékozunk, adunk-veszünk mindenféle kisebb-nagyobb kedvenceket, kinek ami van, amit szeret és amit szeretne. Mi "fiatalok" (háhá!) sajnos elég kevesen vagyunk, ami nem azért szomorú, mintha a nyugdíjas korúak ne lennének számomra ugyanolyan kedvesek (sôt!), hanem egyszerûen fáj egy kicsit, hogy a fiataloknak nem telik erre az idejébôl és az érdeklôdésébôl. Tény, hogy aki "rendes" munkahelyen dolgozik, annak nem könnyû 5 órára odaérni, régen nekem is mindig el kellett olyankor kérezkednem egy órával hamarabb. A késôbbi dôpont viszont az idôsebbeknek nem jó, hiszen akkor a késô esti órákban kell sokszor igen messzire hazautazniuk.

Az idén az ôszi félév szeptember 2-án kezdôdik, a szokásos növénybörzével. Mindenki elhozza, amibôl fölös példányai vannak és elajándékozza, elcseréli, vagy esetleg eladja valamilyen jelképes összegért. Néhányan komolyan foglalkoznak bizonyos növények termesztésével, ôk igen sok munkát fektetnek ebbe, és ehhez képest nagyon olcsón lehet tôlük garantáltan jó minôségû, egészséges, életképes, és ugyanakkor különleges, Magyarországon nem könnyen beszerezhetô növényeket vásárolni. És még tanácsokkal, saját hasznos tapasztalatokkal is tudnak szolgálni az adott faj  igényeit tekintve. Azt is szeretem, hogy itt mindenki önzetlenül megosztja a tudását az érdeklôdôkkel. Van, aki a hagymások specialistája, van, aki a fuksziáké, van aki a fáké, alpesi növényeké, különleges gyümölcsöké-zöldségeké, de mindannyian érdeklôdünk minden iránt, amit növénynek hívnak.

Mindenkit szeretettel látunk a TIT stúdióban (cím a fenti honlapon), nem muszáj rögtön beiratkozni, lehet elôször ismerkedni, kóstolgatni (ahogy én is tettem annak idején), aztán ha tetszik, akkor állandó tagnak felvétetni. Ez konkrétan ÉVI 3000 Ft tagsági díjat jelent, ami gyakorlatilag arra kell, hogy a termet és az elôadásokhoz szükséges számítógépet és projektort bérelni tudjuk.

Nincsenek megjegyzések: