Kedves Vendég!
Köszönöm érdeklődését, remélem tetszeni fog, amit itt talál. A szöveg saját szerzeményem, úgyszintén a képek nagy része is, kivéve néhányat, amelyeket a férjem, Zoltán Ferenc készített. Kérem, ne használja őket az engedélyünk nélkül!
Ha kérdése van, fölteheti, igyekszem legjobb tudásom szerint válaszolni, és kérem, hogy Ön is erőltesse meg magát egy köszönöm erejéig. Nem esik jól, ha azt sem tudom, megkapta-e a válaszomat.
Jó szórakozást kívánok, látogasson el ide máskor is!
Kata

JÓ TUDNI: a szövegben a bordó színű részek linkek! Más oldalakhoz, képekhez, stb. vezetnek.

2012. április 17., kedd

Aktuális virágzók


Talán a hűvös időnek hála, a kankalinok még virítanak, 


és közben a boroszlánt (Daphne collina) is elborították illatos csokrai:

PRIMULA FRONDOSA, A HÁTTÉRBEN DAPHNE COLLINA 
Az örmény daravirág sajnos nem várta be szomszédját a virágzással, pedig gyönyörű együttest alkothatott volna ezzel a kis gombafűvel:

ANDROSACE PUBESCENS

És hát úgy tűnik, a Lewisia tweedyi sem várja be cotyledon testvérét... Hiába, nem minden kísérletemnek pozitív az eredménye. De azért így is szép:

LEWISIA TWEEDYI VIRÁGZÁSBAN, MÖGÖTTE L. COTYLEDON BIMBÓBAN.
BALOLDALT ELÖL PEDIG A LEWISIA OPPOSITIFOLIA FŰSZERŰ LEVELEI.
HÁRMAN ÉLNEK EGY TÁLBAN – EGYELŐRE BÉKÉBEN
Van még néhány egyéb virágzó is, de őket nem teszem ide, mert nem lenne reális a dolog annak, akit a virágok tavasztól őszig téma érdekel. Ugyanis a Róbert Rothtól hozott kőtörőfüvek egytől-egyig virágoznak, de tudni kell, hogy ott fönt, Zólyom alatt némileg hátrébb van a tavasz, sokkal hűvösebb a klíma, ez a környező természeten is jól látszott. Így aztán ezeknek a Saxifragaknak a virágzása itt nálunk jövőre (ha megérik) valószínűleg sokkal hamarabb fog történni, mint az idén, amikor hirtelen belecsöppentek a Budapesti éghajlat kellős közepébe.

A bejegyzés képeit férjem, Zoltán Ferenc készítette.

1 megjegyzés:

Nyözö írta...

Gyönyörűek ezek a rózsaszínű kankalinok! A boroszlánt már én is kinéztem magamnak valamikor biztosan megpróbálkozom vele.

Mifelénk általában ilyenkor a legaktívabb a kankalintömeg, de idén szerintem még el se kezdődött az igazi szezonjuk -- ha lesz egyáltalán. :(