Kedves Vendég!
Köszönöm érdeklődését, remélem tetszeni fog, amit itt talál. A szöveg saját szerzeményem, úgyszintén a képek nagy része is, kivéve néhányat, amelyeket a férjem, Zoltán Ferenc készített. Kérem, ne használja őket az engedélyünk nélkül!

2012. április 17., kedd

Aktuális virágzók


Talán a hűvös időnek hála, a kankalinok még virítanak, 


és közben a boroszlánt (Daphne collina) is elborították illatos csokrai:

PRIMULA FRONDOSA, A HÁTTÉRBEN DAPHNE COLLINA 
Az örmény daravirág sajnos nem várta be szomszédját a virágzással, pedig gyönyörű együttest alkothatott volna ezzel a kis gombafűvel:

ANDROSACE PUBESCENS

És hát úgy tűnik, a Lewisia tweedyi sem várja be cotyledon testvérét... Hiába, nem minden kísérletemnek pozitív az eredménye. De azért így is szép:

LEWISIA TWEEDYI VIRÁGZÁSBAN, MÖGÖTTE L. COTYLEDON BIMBÓBAN.
BALOLDALT ELÖL PEDIG A LEWISIA OPPOSITIFOLIA FŰSZERŰ LEVELEI.
HÁRMAN ÉLNEK EGY TÁLBAN – EGYELŐRE BÉKÉBEN
Van még néhány egyéb virágzó is, de őket nem teszem ide, mert nem lenne reális a dolog annak, akit a virágok tavasztól őszig téma érdekel. Ugyanis a Róbert Rothtól hozott kőtörőfüvek egytől-egyig virágoznak, de tudni kell, hogy ott fönt, Zólyom alatt némileg hátrébb van a tavasz, sokkal hűvösebb a klíma, ez a környező természeten is jól látszott. Így aztán ezeknek a Saxifragaknak a virágzása itt nálunk jövőre (ha megérik) valószínűleg sokkal hamarabb fog történni, mint az idén, amikor hirtelen belecsöppentek a Budapesti éghajlat kellős közepébe.

A bejegyzés képeit férjem, Zoltán Ferenc készítette.

1 megjegyzés:

Nyözö írta...

Gyönyörűek ezek a rózsaszínű kankalinok! A boroszlánt már én is kinéztem magamnak valamikor biztosan megpróbálkozom vele.

Mifelénk általában ilyenkor a legaktívabb a kankalintömeg, de idén szerintem még el se kezdődött az igazi szezonjuk -- ha lesz egyáltalán. :(