Kedves Vendég!
Köszönöm érdeklődését, remélem tetszeni fog, amit itt talál. A szöveg saját szerzeményem, úgyszintén a képek nagy része is, kivéve néhányat, amelyeket a férjem, Zoltán Ferenc készített. Kérem, ne használja őket az engedélyünk nélkül!
Ha kérdése van, fölteheti, igyekszem legjobb tudásom szerint válaszolni, és kérem, hogy Ön is erőltesse meg magát egy köszönöm erejéig. Nem esik jól, ha azt sem tudom, megkapta-e a válaszomat.
Jó szórakozást kívánok, látogasson el ide máskor is!
Kata

JÓ TUDNI: a szövegben a bordó színű részek linkek! Más oldalakhoz, képekhez, stb. vezetnek.

2012. május 31., csütörtök

Vége a tavasznak...

Szerintem már régen vége van, ma csak naptár szerint. Virágunk is egyre kevesebb, kellett hát venni egy "egynyárit", egy olyan fajt (fajtát?), amely már egyszer bevált, egész nyáron habzott a fehér virágoktól.
A neve legyen egyszerűen csak Bacopa, mivel természetesen nem volt rajta jeltábla. Magánvéleményem szerint a neve közel sem olyan szép, mint maga a növény, de nem bántani akarom ezzel a dél-amerikai indiánokat, akik így keresztelték, ha igazat beszél a könyvem (Stearn's Dictionary of Plant Names for Gardeners). És tulajdonképpen évelő, csak nálunk fagyérzékeny. Én már egyszer átteleltettem egy ilyen növényt fagymentes helyen. A második télen aztán elfáradt.
A piros virág nem az övé, az Oxalis hosszú hajtása tolakodott be a képbe, de nem bántam:

BACOPA


Virágzik még az a kőtörőfű, amelyiknek a bimbóit megette valami. de mivel a nyílóban lévő virágzatokat nem bántotta, ezek még most is díszítenek.

SAXIFRAGA BRONCHIALIS


Idén megint tobzódik a kaukázusi harangvirágunk. Évente változó, tavaly nem volt túl sok, de most gúlát kellett építenem belőle, hogy ne dőljenek szanaszét a hosszú virágszárak. Elismerem, szebb lenne, ha egy nagy szikla tetejéről omlanának le:

CAMPANULA RADDEANA


Többször mutattam már, de nem bírom ki, muszáj megint, hiszen még mindig nagyon szépek:

RHODOHYPOXIS, 4 FAJTA

Nincsenek megjegyzések: